Csicseriborsós répás wrap

Időnként hihetetlenül jól tud esni egy könnyed, lehetőleg húsmentes mégis tápláló vacsora. A színes zöldségekre ugyan még várni kell, de egy kis kreativitással és némi marokkói fűszerezéssel lazán feldobhatjuk a szürke januári estéket!

Hozzávalók 4 adaghoz
1 konzerv csicseriborsó
2 közepes sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/4 teáskanál chili
só, bors

150 g natúr joghurt
1 evőkanál tahini paszta
1 evőkanál olívaolaj
1 lime kifacsart leve
1 gerezd fokhagyma
só, bors

4 db tortilla lap
2 marék bébispenót
1 fej lila hagyma

Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 180 fokra. Eközben a felkockázott sárgarépát egy közepes méretű tepsibe tesszük, a leszűrt csicseriborsó konzervvel együtt. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fűszerekkel, kézzel jól összekeverjük és 15-20 perc alatt megsütjük.

Míg sülnek a zöldségek, elkészítjük a tahinis joghurt öntetet. Egy szószos tálban összekeverjük a joghurtot, a tahinit és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tört fokhagymát és egy egész lime kifacsart levét.

A tortilla lapokat kissé megpirítjuk egy palacsintasütőben, majd miután kihűltek a zöldségek, összeállítjuk a wrapot. A tortillára, egy kis marék spenót és néhány karika lila hagyma kerül, majd egy-egy nagy kanál fűszeres sült csicseriborsó és répa. Végül meglocsoljuk az öntettel és feltekerjük.

Tipp:
A kevésbé intenzív hagymás ízélmény érdekében a hagymát is megsüthetjük a többi zöldséggel, szeletekre vágva.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -