Édeskrumplis répasaláta naranccsal és gránátalmával

Nagyon szeretem, ha egy étel nemcsak finom, de szépséges is. És ez a sali nagyon az. Bátran cseréljétek le a répát vagy a krumplit vörös lencsére vagy karfiolra, mindenféle mixben laktató. A jelszó a szezonalitás.

Hozzávalók 4 főre:
2 nagyobb édes krumpli, megtisztítva
olívaolaj
1 narancs
1 gránátalma
½ csokor koriander, aprítva
2 evőkanál szezámmag
2 közepes sárgarépa, megtisztítva
só, bors

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a már előkészített édes krumplit 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Tepsire tesszük, meghintjük sóval és borssal, meglocsoljuk pár csepp olajjal, és kb. 20 perc alatt megsütjük, megpirítjuk.

Addig a narancsot kifilézzük, a levet pedig felfogjuk egy tálban. A gránátalmát megpucoljuk, a kis magocskáit kiszedegetjük, a levét szintén nem hagyjuk kárba vészni, mehet a narancsléhez. A szezámmagot egy száraz serpenyőben óvatosan megpirítjuk. A sárgarépát lereszeljük, vagy csinos, vékony, pici szeletekre vágjuk.

Ha a krumpli megsült és kihűlt, egy nagy tálban összekeverjük a répával meg a gyümölcsökkel. Sózzuk, borsozzuk az egészet, ráöntjük a leveket, megszórjuk a korianderrel, végül a szezámmaggal. Átforgatjuk, és pár órán át hagyjuk, hogy összeérhessenek az ízek.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -