Diós bárányburger újkrumplisalátával
Péter AnnaA szaftos bárány, a ropogós dió és az ecetes saláta népszerű összeállítás lesz, nagy társaságban is bevethető akár egy grillezésen is.
Hozzávalók:
25 dkg darált bárány (nagyon zsíros húsra van szükség)
10 dkg durvára vágott dió
20 dkg újkrumpli
4 szál újhagyma, finomra szeletelve
5 szál zöld spárga, másfél cm-es darabokra vágva
4 evőkanál 5%-os almaecet
2 evőkanál méz
4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A burgonyát egy kefével megtisztítjuk, az olajon a spárgával összerázva közepes lángon 10 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, elkeverjük az újhagymával, az ecettel, a mézzel, és behűtjük.
A húst sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a dióval, és másfél cm vastag pogácsákat formázunk belőle. Tűzforró serpenyőben 1-1 percig pirítjuk mindkét oldalát, ennyi ideig sütve garantáltan rózsaszín marad, és a bárányhúsnak jól áll ez az elkészültségi fok. A burgonyával tálaljuk.
Tipp: Desszertnek készítsünk el hozzá ezt a Krémtúrós pirítós málnával.