Diós bárányburger újkrumplisalátával

A szaftos bárány, a ropogós dió és az ecetes saláta népszerű összeállítás lesz, nagy társaságban is bevethető akár egy grillezésen is.

Hozzávalók:

25 dkg darált bárány (nagyon zsíros húsra van szükség)

10 dkg durvára vágott dió

20 dkg újkrumpli

4 szál újhagyma, finomra szeletelve

5 szál zöld spárga, másfél cm-es darabokra vágva

4 evőkanál 5%-os almaecet

2 evőkanál méz

4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj

só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A burgonyát egy kefével megtisztítjuk, az olajon a spárgával összerázva közepes lángon 10 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, elkeverjük az újhagymával, az ecettel, a mézzel, és behűtjük.
A húst sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a dióval, és másfél cm vastag pogácsákat formázunk belőle. Tűzforró serpenyőben 1-1 percig pirítjuk mindkét oldalát, ennyi ideig sütve garantáltan rózsaszín marad, és a bárányhúsnak jól áll ez az elkészültségi fok. A burgonyával tálaljuk.

Tipp: Desszertnek készítsünk el hozzá ezt a Krémtúrós pirítós málnával.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -