Flódni parfétorta

Egy izgalmas, finom parfétorta, mindig bomba siker. Ráadásul, akár 1 héttel korábban is elkészíthető, így jól tudunk gazdálkodni az időnkkel, ha nagyobb vendégségre készülünk.

Hozzávalók 4-6- személyre:

Az alaphoz:
25 dkg Detki mézes Tere-Fere keksz finomra törve vagy darálva
12 dkg puha vaj
10 dkg almabefőtt

Az első réteghez:
5 dkg fehér csoki
20 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
3 dkg mák
2 dl tejszín habbá verve

A második réteghez:
15 dkg szilvalekvár
1 evőkanál rum

A harmadik réteghez:
10 dkg durvára vágott, pirított dió
10 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliakivonat
2 dl tejszín habbá verve

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek torta formába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Az almabefőttet vágjuk szeletekre és rakjuk ki vele az alját. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe.
Az első rétgehez olvasszuk meg a fehércsokit és keverjük ki a krémsajttal, cukorral és mákkal. A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a krémbe. Simítsuk az almára és tegyük vissza a hűtőbe, amíg készül a következő töltelék.
A harmadik réteghez keverjük össze a diót, mascarponet, porcukrot vaníliakivonatot. Majd az egészbe forgassuk bele a tejszínhabot.
Vegyük ki a tortát. A lekvárt keverjük ki a rummal és kenjük a mákos alapra. Erre jöhet a diós réteg és így tegyük be a fagyasztóba legalább 4 órára a tálalás előtt.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -