Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg rögös túró
2 dkg olvasztott vaj a nudlihoz
2 db tojássárgája
1 csipet só
1 csipet sütőpor
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
10 dkg liszt + a formázáshoz
A tálaláshoz:
1 evőkanál mák
3 dkg vaj
6-8 friss zsályalevél
Elkészítés:
Egy nagy lábosban vizet forralunk egy kevés sóval. A mákot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.
Egy közepes méretű keverőtálban villával áttörjük a túrót és összekeverjük a vajjal, tojássárgájával, sóval, sütőporral és reszelt citromhéjjal. Majd hozzágyúrjuk a lisztet is. Ha nagyon vizes a túró tegyünk még hozzá, hogy jól formázható legyen. Enyhén lisztezett deszkán hengert formázunk a tészta feléből és egy késsel kis nudlikra szabdaljuk őket.
Ha forr a víz beletesszük a nudlikat. Miután feljönnek a víz tetejére még 1 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük.
A vajat felhevítjük egy serpenyőben, ropogósrí sütjük benne a zsályaleveleket, majd ezeket kiszedjük és a nudlikat kevergetve aranybarnára pirítjuk benne. Megszórjuk a mákkal, rátesszük a zsályát és azonnal fogyasztjuk.