Húsvéti sütik minden szinten

Négy nagyon különböző édesség ajánlója következik.

Az egyszerű

Minél ünnepibb egy időszak, sokszor annál jobban vágyunk valami egyszerűre, frissre, ami eltér a szokásos kínálattól. A pohárdesszertek ráadásul azért is tökéletesek vendégjárós napokban, mert nagyon hamar összeállíthatóak, így ha hirtelen megnő a létszám, akkor sem kell lemondani a desszertről. A lime és áfonya ízesítés persze nem kötelező, a primőr eper például pont ugyanígy megfelel a célnak. RECEPT

A tartós

Néha ránk fér egy kis vérfrissítés és ha vigyázó szemünket Párizsra vetjük, azzal nem tévedhetünk. Legalábbis, ha süteményről szó. Ez a kicsit kekszre hasonlító, de mégis tortának nevezett desszert, ha dekoratívnak nem is mondható, a török mogyorónak köszönhetően zseniálisan finom. Meg persze van benne sok vaj is, amiből baj már nem lehet. Tejszínhabbal és gyümölccsel is kínálható. Sőt, akár mindkettővel egyszerre, hiszen megérdemeljük. RECEPT

A picurka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnep, a szabadság, a szünet nagy előnye lehet a lassulás. Ilyenkor jól lehet pepecselni, akár egyedül, akár gyerekekkel, van időnk aprócska muffin formákban falatnyi süteményeket készíteni, amik ötvözik a pörkölt mogyoró földes ízét a málna harsogó savasságával. Szép lassan kell őket enni is, hogy minél jobban kiélvezzük a kettősséget. Akár barkára is kötözhető dekorációnak, de aztán ne csodálkozzunk, ha eltűnnek! RECEPT

A klasszikus

Kalács nélkül nem lehet húsvétot ünnepelni, ebből nem engedünk és kész! És mivel ennyire szeretjük, akár többféle változatban is elkészíthetjük. Sáfrányos sós változatban a sonkához. RECEPT ÉS KALÁCSFONÁS ITT.
A sonkához talán nem annyira passzol, de ez a mandulával töltött kalács biztosan sikert arat a család és a vendégek körében is. Az már szinte mellékes, hogy mennyire gyönyörű is. RECEPT

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -