Kókuszos citromkrémes torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

4 tojás

250 g cukor

1 tk vaníliakivonat

100 g liszt

100 g cukrozatlan kókuszreszelék

2 tk sütőpor

125 ml tej

70 g vaj

A krémhez:

500 g mascarpone

300 ml habtejszín

100 g porcukor

100 g citromkrém (a receptet itt találod)

A díszítéshez:

1 pohár száraz serpenyőben pirított kókuszchipsz

Elkészítés:

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A tortalaphoz a vajat és a tejet egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet elkeverjük kókuszreszelékkel és a sütőporral. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is beledolgozzuk. Az előkészített formába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk és ha nem tapad a tészta a késre, kivesszük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a formából és 3 lapot vágunk belőle.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét és ezzel is habosra keverjük. A citromkrémet a végén adjuk hozzá és csak márványosra keverjük. Felhasználás előtt behűtjük.

Sorban lerétegezzük a tortalapokat a citromos krémmel. A torta tetejére is krém kerül, amit vékony rétegben kenünk szét a tortán. Szeletelés előtt legalább 1 órára tegyük a tortát a hűtőbe, majd díszítsük száraz serpenyőben kicsit megpirított kókuszchipsszel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -