Kókuszos citromkrémes torta
Havas DóraHozzávalók:
A tortalaphoz:
4 tojás
250 g cukor
1 tk vaníliakivonat
100 g liszt
100 g cukrozatlan kókuszreszelék
2 tk sütőpor
125 ml tej
70 g vaj
A krémhez:
500 g mascarpone
300 ml habtejszín
100 g porcukor
100 g citromkrém (a receptet itt találod)
A díszítéshez:
1 pohár száraz serpenyőben pirított kókuszchipsz
Elkészítés:
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A tortalaphoz a vajat és a tejet egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet elkeverjük kókuszreszelékkel és a sütőporral. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is beledolgozzuk. Az előkészített formába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk és ha nem tapad a tészta a késre, kivesszük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a formából és 3 lapot vágunk belőle.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét és ezzel is habosra keverjük. A citromkrémet a végén adjuk hozzá és csak márványosra keverjük. Felhasználás előtt behűtjük.
Sorban lerétegezzük a tortalapokat a citromos krémmel. A torta tetejére is krém kerül, amit vékony rétegben kenünk szét a tortán. Szeletelés előtt legalább 1 órára tegyük a tortát a hűtőbe, majd díszítsük száraz serpenyőben kicsit megpirított kókuszchipsszel.