Mustáros nyúl spárgás zöldborsóval
Péter AnnaÍzletes, színes és könnyű fogás egy hazánkban igazságtalanul alulértékelt alapanyagból.
Hozzávalók:
40 dkg nyúlhús, darabokra vágva
4 narancs frissen facsart leve
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál karakteres mustár
20 dkg zöldborsó
5 szál spárga
2 evőkanál cukor
4 evőkanál vaj
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A nyulat két evőkanál vajon közepes lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a narancslével, a mustárral, és kb. 1 órát pároljuk fedő alatt. Eltávolítjuk a fedőt, és néha megkeverve hagyjuk a szaftot besűrűsödni. Ha a nyúl még nem puha, de már elfőtte a levét, akkor további narancslével pótoljuk.
A cukrot karamellizáljuk egy tiszta serpenyőben. Hozzáadjuk a vajat, a borsót és a másfél cm-es darabokra vágott spárgát, majd közepes lángon 5 percig rázogatva összemelegítjük.
A nyulat a borsóval tálaljuk.