Mustáros nyúl spárgás zöldborsóval

Ízletes, színes és könnyű fogás egy hazánkban igazságtalanul alulértékelt alapanyagból.

Hozzávalók:

40 dkg nyúlhús, darabokra vágva

4 narancs frissen facsart leve

1 narancs reszelt héja

2 evőkanál karakteres mustár

20 dkg zöldborsó

5 szál spárga

2 evőkanál cukor

4 evőkanál vaj

só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A nyulat két evőkanál vajon közepes lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a narancslével, a mustárral, és kb. 1 órát pároljuk fedő alatt. Eltávolítjuk a fedőt, és néha megkeverve hagyjuk a szaftot besűrűsödni. Ha a nyúl még nem puha, de már elfőtte a levét, akkor további narancslével pótoljuk.

A cukrot karamellizáljuk egy tiszta serpenyőben. Hozzáadjuk a vajat, a borsót és a másfél cm-es darabokra vágott spárgát, majd közepes lángon 5 percig rázogatva összemelegítjük.
A nyulat a borsóval tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -