Narancsos csirkecombok

Egy különleges páccal még a nem túl népszerű csirkecombból is fejedelmi fogás varázsolható. A narancs és az olívaolaj párosa mediterrán ízvilágot kölcsönöz a húsnak, a páctól pedig finoman ragacsos mázat kap, így biztosan nem szárad ki sütés közben.

Hozzávalók 4 személyre:
8 csirkealsócomb
1 dl olívaolaj
2 narancs
1 fej fokhagyma
1 dl száraz fehérbor (opcionális)
só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, és szárazra töröljük. Elkészítjük a pácot, amelyhez az olívaolajat az egyik narancs levével, sóval és borssal összekeverjük. Ha intenzívebb narancsos ízre vágyunk, egy fél narancs héját is belereszelhetjük a pácba, de figyeljünk, hogy mindenképpen kezeletlen héjú narancsot válasszunk. Locsoljuk meg a páccal a csirkecombokat, és hagyjuk összeérni az ízeket 1-2 óra alatt, de akár egy egész éjszakát át is.

A sütéshez válasszunk sütőálló edényt vagy serpenyőt. Pucoljunk meg egy narancsot, távolítsuk el a fehér hártyát is róla, és karikázzuk fel. Ez kerüljön az edény aljára. Erre pakolhatjuk a bepácolt csirkecombokat. A combok közé tegyünk még néhány cikk narancsot és fokhagymagerezdeket.

Alufóliával beborítva 200 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig, majd vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a combokat a saját levükkel, és még negyedórán át süssük, míg szép piros lesz a bőrük.

Tipp:

Ha egy kicsit szeretnénk megbolondítani az ételt, a sütés elején öntsünk az edény aljára 1 dl száraz fehérbort, így a fólia alatt ez a boros-narancsos gőz járja majd át a combokat.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -