Serpenyős gombás krumplilepény

Eredetileg ezt a lepényt maradék krumplipüréből szoktuk készíteni, de ezúttal a vegán változatból kihagytuk a vajat és a tejet – az eredmény így is lenyűgöző! Gyorsan elkészül, laktató, és különböző szószokkal kiegészítve izgalmas partifalat vagy uzsonna lehet belőle. (x)

Hozzávalók 8 db-hoz:

1 kg főzni való burgonya
2 teáskanál só
5 dkg liszt
50 dkg gomba
15 dkg hagyma
1 kis csokor petrezselyem vagy koriander
2 evőkanál szójaszósz
½ teáskanál frissen őrölt bors
2 szál újhagyma
kb. ½ dl étolaj

Elkészítés:
Sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük, és kikeverjük a liszttel. Hagyjuk langyosra hűlni.

Finomra vágjuk a gombát, és egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanál olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és ezzel is tovább pirítjuk. Szójaszósszal, borssal és petrezselyemmel fűszerezzük. Nem hagyjuk teljesen szárazra pirulni.

A krumplimasszából kisebb almányi adagot szedünk, megtöltjük 1 evőkanálnyi gombával, összenyomkodjuk, hogy mindenhol fedje a krumpli a tölteléket.

Kb. 1 cm-nyi olajat hevítünk, és oldalanként 3 percig sütjük a lepényeket. Óvatosan fordítsuk meg őket, hogy ne essenek szét. Paradicsomszósszal vagy gyömbéres szójaszósszal kínáljuk.

A recept elkészítésében a Tefal Ingenio edények voltak segítségünkre.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -