Sültpaszternák- és répaleves pirított magvakkal

A sűrű zöldséglevesek rajongójaként bátran ajánlom ezt az édes, tavaszi előételt. Az arányok megváltoztatásával hígabbra is el lehet készíteni, de én úgy szeretem, ha megáll benne a kanál. A legfontosabb, hogy egészséges, és nem igényel nagy rákészülést.

Hozzávalók 2 adaghoz:

20 dkg sárgarépa
20 dkg paszternák
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma
1 közepes fej hagyma
1 teáskanál őrölt kömény
5 dl zöldségalaplé
5 dkg saláta-magkeverék
só, bors

Elkészítés:

A sárgarépát és a paszternákot nagyobb darabokra, a hagymát negyedekre vágjuk, és egy tepsire tesszük. A fokhagymagerezdeket héjastul adjuk hozzá, hogy ne égjenek meg, és édesre süljenek. Az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal és a mézzel, majd a fűszerekkel ízesítjük. Jól összekeverjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A sült zöldségeket turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a héjukból kinyomott fokhagymagerezdeket, felöntjük zöldségalaplével, majd pürésítjük.

A tetejére száraz serpenyőben pirított magvakat szórunk.

Tipp:

Zöldségcsipsszel is feldobhatjuk a levest. Csak annyit kell tennünk, hogy zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk a répából és a paszternákból, majd kevés olajon kisütjük őket.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -