Süni torta

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz 3 evőkanál méz 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 10 dkg cukor fél teáskanál őrölt fahéj 20 dkg darált dió 6 dkg vaj 3 dl tej 6 dkg mazsola rumaroma A diszítéshez: néhány csepp piros ételfesték néhány csepp zöld ételfesték egy csepp fekete ételfesték csokoládés reggelizőpehely Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, a dióval és a mazsolával együtt egy tálba tesszük. A tejet, a vajat és a cukrot egy lábosba tesszük, lassú tűzön szirupos állagúra főzzük, majd a kekszre öntjük. Fahéjjal és a rumaromával ízesítjük, jól összedolgozzuk. Kevés tejet önthetünk még hozzá, ha szükséges, a keksztől függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A masszából kiveszünk egy adagnyit, amiből a sün feje, füle és az almák lesznek, majd a többihez hozzákeverjük a kakaót. A kakaós alapból megformáljuk a sün testét, arra figyeljünk, hogy a nem kakaós részből készítjük el a fejét a hegyes orrával, és a füleit. A maradékból készülnek az almák, amit pirossal színezünk, az alma levelei, amit zölddel és a süni szeme, és orra feketéből. A csokoládés pelyhet a süni testébe szurkáljuk, ezek lesznek a tüskéi, nyugodtan soronként beboríthatjuk vele az egész állatkát. Az egész kevesebb mint egy óra alatt megvan, és a gyerekek imádják. Le se lehet fotózni, mert kilopkodják a tüskéit, mire észbe kap az ember.