Szedres Sajttorta !

Hozzávalók :30 dkg detki zabálom keksz,2 evőkanál méz,10 dkg olvasztott vaj,500 dkg mascarpone ,20 dkg tejföl,3 db tojás,15 dkg porcukor,2 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 evőkanál kukorica keményítő.30 dkg szeder . Elkészítés:Az összetörjük klopfolóval a detki zabálom kekszet, elkeverjük a vajjal és a mézzel.Egy 26 cm -es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük,és lenyomkodjuk egy kanál segítségével. A mascarponét a cukorral,reszelt citromhéjjal,tejföllel,keményítővel ,és tojások sárgájával kikeverjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd apránként hozzáadjuk masszához.Majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe a 20 dkg szedret,és belesimítjuk a torta formába a krémet. 180 c Előmelegített sütőbe kb 40 perc alatt megsütjük.A formában hagyjuk ki hűlni. Amíg hűl a tortánk a maradék szederből öntetett készítünk. A szederre 2 evőkanál barna cukrot szórunk,meglocoljuk1 evőkanál balzsam ecettel,és pár percig főzzük ,majd szitán áttörjük. A kihűlt tortát meg szórjuk porcukorral,szederrel,és málnával díszítjük,szeder öntettel kínáljuk.