3 + 1 csupa zöld finomság

Olyan szerencsénk van a zöldségek egy részével, hogy egész évben színeket varázsolnak a tányérunkra. Például zöldet, ami nemcsak a szemnek gyönyörű, de harsogó ígéreteihez híven tele van fontos anyagokkal is. Egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak leszünk tőlük.

Mindent bele!

Amennyiben egyféle zöld összetevő jót tesz, vajon mennyire lehet csodálatos hatása, ha egyszerre ötfélét eszünk? Ez a saláta a közel egykilónyi brokkoli mellett még fel tud mutatni némi avokádót, spenótot, fodros kelt és egy kis koriandert is. A magok már csak a ráadást jelentik ebben a tápanyagban gazdag szupermixben. RECEPT

Édes is, savanyú is

A tavaszi termésre várva az ízek szoktak nagyon hiányozni, úgyhogy ez a mézes-mustáros spenótsaláta csirkével pompás kaland az ízlelőbimbóknak. Hogy kicsit egzotikus is legyen, a hagyományos vonalat egy kis mangóval bolondítjuk meg. RECEPT

Virágzó zöld

Na jó, valójában nem virágot eszünk ebben a saksukában, de nekünk a fűben nyíló margaréták jutottak róla eszünkbe. Gyakorlatilag bármelyik étkezésre elkészíthetjük, ugyanolyan tökéletes reggelinek, mint vacsorának. Sőt edzés előtt vagy után turbóuzsonnának is nyugodtan megsüthetjük. RECEPT

Jemeni napfelkelte

Megfelelő hozzávalók segítségével még a kenyér is lehet zöld. Vagy nevezhetjük palacsintának, lepénynek, kinek hogy tetszik. A lényeg, hogy a spenótnak, a mentának és a petrezselyemnek köszönhetően gyönyörű a színe, és vegánok is szeretni fogják. Tojás helyett bármilyen zöldségkrémmel vagy sült tofuval is finom. RECEPT

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -