Keksztekercs

Hozzávalók : 1 kg Detki háztartási keksz , 1 üveg 7dl-es baracklekvár + kb 2dl víz amivel a lekváros üveget kiöblítjük , 4 evőkanál kakaópor , 2 tábla tortabevonó , (cukor hozzáadása szükségtelen ) 1 dl étolaj cukordekor Elkészítés : A kekszet kisebb tasakokba tesszük és gumikalapáccsal összetörjük hogy maradjanak benne nagyobb darabok is , Az összes összetört kekszet egy nagy tálba tesszük , hozzáadjuk a kakaóport , a baracklekvárt és apránként hozzáadagoljuk a vizet , közbe keverjük majd sütőpapíron elosztva 2 rúd szalámit formázunk belőle . A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk , beletesszük az olajat , majd elosztva a két kekszes rúdra kenjük és a tetejét cukordekorral díszítjük , de ha épp kókuszreszelék van otthon , azzal is finom . Tálcára tesszük és 1 éjszakát pihentetjük , elég kamrába , másnapra átpuhul a keksz és már szeletelhető , napokig eláll , de csak fogyasztás előtt szeleteljük .