3 kényeztető, gazdag krémleves

Minden csupa fekete, fehér, szürke - nem csoda, ha ki vagyunk éhezve a színekre, ízekre. Ragyogó arany, élénk narancs és illatos pörkölt dió került a tányérba legfrissebb válogatásunkban. Véletlenül mindhárom vegetáriánus, de ezt ne mondjátok el senkinek, úgyse veszik észre.

A ragyogó arany

A kurkumának köszönhető gyönyörű színe mellett ez a leves egy rendes adag kesudiónak köszönheti vonzerejét. Így aztán annak ellenére, hogy vegán, a vitamin mellett fehérjéből is van benne szépen, de a legfontosabb, hogy nagyon finom. Vegán változatban is készíthető és a szénhidrát tartalma is alacsony. RECEPT

karfiolkrémleves

 

A gazdag narancs

A klasszikus fűszeres sütőtök levest tovább gazdagítja a görög joghurt és a tökmagos sajtgolyók, látványnak se utolsó, de még jobb az íze. A szokásosnál picit több munka van vele, cserébe jóval tartalmasabb, táplálóbb és a textúrái is változatosabbak egy átlagos krémlevesnél. RECEPT

Az illatos diós

Inkább bele se kezdünk felsorolni, mennyi előnyös tulajdonsággal bír a zeller, túl hosszú a lista. Koncentráljunk most elsősorban az ízére és a szezonalitására, ami tökéletes téli leves alapanyaggá teszi. Kókusztejjel és egy kevés kávés pirított dióval különösen izgalmas és nem csak simogat, de roppan is kicsit. Mellesleg vegán és a CH tartalma is csökkentett, szinte már sok a jóból. RECEPT

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -