A legillatosabb, legvirágosabb tavaszi alapanyag: az ezerarcú bodza
Lila FügeKevés dolgot tudnánk a nyár szemére vetni, az egyik talán az, hogy miért nem virágzik tovább a bodza. Mert ez a pár hét csodás ugyan, de nagyon kell koncentrálni, hogy minél több helyre becsempészhessük szeretett virágunkat.
Ivós
Bármelyik pillanatban elkezdődhet a meleg idő, úgyhogy jobb, ha felkészülten várjuk. Főleg a hétvégi lazulásokra gondoltunk koktélreceptjeinkkel, de egy hosszú nap végén is kiváló levezetés egy ilyen savanykás, illatos ital. RECEPT
Édes
A füge mellett a pavlova lehetne talán a Lila füge másik védjegye, hiszen elképesztően változatos formákban készítettük már el. Természetesen bodzás változat is létezik, némi egressel párosítva. A piszke lehet fagyasztott is, illetve lecserélhetjük bodzára vagy rebarbarára, ez utóbbit már szintén láttunk a piacon. RECEPT
Sós
A bodza íze salátaöntetekben is tökéletesen érvényesül, jó kapcsolatot ápol az almaecettel és az olívaolajjal. A borsot ki ne felejtsük, mert bizony az is szépen ellenpontozza a virágos, édes ízt. Bár ez a saláta vegetáriánus, csak feta sajtot tartalmaz, ha valaki ragaszkodik hozzá, nyilván nem tesz neki rosszat a csirkemell sem. RECEPT
Húsos
És ha már a csirkemellet emlegettük, íme egy olyan fogás, ami egyesíti a tavasz számos adományát. A karalábé, a kapor és bodza tökéletes összhangban kíséri a csirkegombócokat, a fekete rizs pedig nemcsak egészséges, de jó rágós textúrát is hozzáad.
Tipp: ha egészen zsenge karalábét sikerült szerezni, nem muszáj pürésíteni, darabokban is jól illik a tányérra. RECEPT
Alap
A klasszikus, cukros bodzalimonádé remek alternatívája ez a nyers, fagyasztással tartósított változat. Nyilván jóval több helyet foglal, viszont szénhidrátcsökkentett diétát tartók számára hatalmas segítséget jelenthet, mivel nemcsak italokba, de főzéshez is jól használható. RECEPT