Csupa eper, csupa tavasz!

A tavasz egyik legcsodásabb része az eper. Talán azért is, mert a termés minden évben bizonytalan, és mindössze pár hétig élvezhetjük, úgyhogy a legtöbbet kell belőle kihoznunk. Nyersen, főzve, sütve, reggelire vagy hétvégi ebéd után – a lényeg, hogy eper legyen!

Sütés nélkül

A csokoládé és az eper egymásnak lettek teremtve, kapcsolatuk szerelem első látásra. Vagy harapásra? Mindegy, a lényeg, hogy külön-külön is nagyon szeretjük őket, de együtt aztán végképp. Ez a sütés nélkül készülő csokimousse-torta pedig valóban a legjobbat hozza ki mindkét alapanyagból, persze ebben komoly szerepet játszik a tejszín és a mascarpone is. RECEPT

Főzés nélkül

Bár levesnek nevezzük, valójában akár smoothie is lehet következő receptünk főszereplője. A lényeg az édes, sós, fűszeres ízek kombinálása, némi jófajta görög joghurttal kerekre keverve. Amennyiben hirtelen hőhullám törne ránk, egyből formákba is tölthetjük, és mehet a fagyasztóba, hiszen házi fagylaltként is pompásan megállja a helyét. Tipp: ha levesnek esszük, egy kis pirított mandulával a tetején még finomabb, és lesz mit rágni is. RECEPT

Haladóknak hétvégére

Ha valaki kihívásra vágyik, vagy terápiás mindfullness sütésre van szüksége, ahhoz is megvan a tökéletes epres receptünk. Az, hogy órákra édes, vaníliás illattal tölti meg a konyhát, már csak egyfajta kellemes mellékhatás, amelyet az egész család élvezhet. Mivel kész réteslapot használunk, tulajdonképpen nem csak haladóknak ajánljuk, bárki nekiláthat. RECEPT

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -