Tiramisu Baileys-zel

A tiramisu önmagában is egy csodás édesség, de ha Baileys-zel készíted, még izgalmasabb lesz. Ez a recept nem tartalmaz nyers tojást, mert a tojások sárgáját felgőzölve keverjük a krémhez, így krémesebb lesz és azok is szívesen fogyasztják majd, akiket zavarna a nyers tojás. Az adagot nyugodtan duplázhatos is, arra még nem nagyon volt példa, hogy valaki felezte volna a receptet :)

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

A krémhez:
4 tojássárgája
60 g cukor
1 csipet só
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín

Babapiskóta
5 ml Baileys
1 espresso

Elkészítés:

A krémhez a tojássárgáját a cukorral, sóval és a brandy-vel egy hőálló keverőtálba tesszük. Gőz felett elkezdjük felverni amíg 60 Celsius fokig melegszik (4-5 perc), majd áttesszük a robotgépbe és további 5-7 percig verjük. Ha teljesen lehűlt, hozzáadjuk a mascarponét, végül pedig a kemény habbá vert tejszínnel is összeforgatjuk.

A babapiskótákat felváltva a Baileys-be és az espressoba forgatjuk úgy, hogy hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja. a babapiskóta a folyadékot. Eztán rétegezzük a tiramisut: egy adag beáztatott pistára simítjuk a krém felát, majd ismét piskóta és krém következik. Leaglább 2 órára a hűtőbe tesszük, majd tálaláskor a tetejét kakaóval szórjuk meg.

Előző cikkÍgy építs szendvicset
Következő cikkAmaretti keksz
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.