Hozzávalók 4-6 adaghoz:
A krémhez:
4 tojássárgája
60 g cukor
1 csipet só
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
Babapiskóta
5 ml Baileys
1 espresso
Elkészítés:
A krémhez a tojássárgáját a cukorral, sóval és a brandy-vel egy hőálló keverőtálba tesszük. Gőz felett elkezdjük felverni amíg 60 Celsius fokig melegszik (4-5 perc), majd áttesszük a robotgépbe és további 5-7 percig verjük. Ha teljesen lehűlt, hozzáadjuk a mascarponét, végül pedig a kemény habbá vert tejszínnel is összeforgatjuk.
A babapiskótákat felváltva a Baileys-be és az espressoba forgatjuk úgy, hogy hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja. a babapiskóta a folyadékot. Eztán rétegezzük a tiramisut: egy adag beáztatott pistára simítjuk a krém felát, majd ismét piskóta és krém következik. Leaglább 2 órára a hűtőbe tesszük, majd tálaláskor a tetejét kakaóval szórjuk meg.